تقدیم به یاران انجمن بلوط لرستان 

 

 

بلوط ها  >

 

در جنگل های بلوط


بر تنه ی سخت دارها


بر ریشه های دوانده در خاک و سنگ


سنگ ها در آغوش ریشه ها  


بر قامت داری فرسوده و پیر  


در انبوه کلاه خود های بی سر شاه بلوط ها،خواندم:


هر چه می برند ما را  


هر چه می سوزند ما را


پایداریم ما،


وفاداریم ما،

 

دوستدارتان: علیرضا  فرزین


برچسب‌ها:

تاريخ : سه شنبه 29 بهمن 1392برچسب:, | 20:5 | نویسنده : بابک الوندیان ، بهارک الوندیان |


برچسب‌ها:

تاريخ : چهار شنبه 23 بهمن 1392برچسب:, | 2:50 | نویسنده : بابک الوندیان ، بهارک الوندیان |

به نام هستی بخش مهربان

                                                                                  شماره:13/92

 

                                                                                                                            تاریخ : 12/11/92

 

اطلاعیه انجمن های زیست محیطی استان لرستان

 

با سلام واحترام ؛

 

پیرو صورتجلسه ارسالی از اداره حفاظت محیط زیست لرستان ،به شماره 26/578692/24به تاریخ 30/10/92 که با حضور مدیر محیط زیست استان و جمعی ازکارکنان آن اداره و چند تن ازشهروندان برگزارگردیده درهشتمین بند صورتجلسه فوق به عدم شکل گیری شورای هماهنگی تشکل ها اشاره نموده اند .

 

لازم به ذکر است که دراسفند سال 91 درسالن اداره محیط زیست (خرم آباد) و با حضور نمایندگان انجمن ها شورای تشکلها شکل گرفت و قطعنامه نشست هم اندیشی 9 استان زاگرس نشین درتاریخ 29/5/92 و با حضور نمایندگان استان درمجلس شورای اسلامی-ریاست محترم دادگستری –نماینده سازمان محیط زیست –معاونت اجتماعی استانداری –مدیرستاد بحران استان و معاونت اداره منابع طبیعی استان و بیش از 100تن مهمان از9استان و اعضای تشکلهای زیست محیطی که شرح و تصاویرمسئولین و شرکت کنندگان دراین نشست درروزنامه صدای ملت به چاپ رسید ،را جهت رفع شبهه بعضی مدیران و دوستداران محیط زیست یادآور و مبادرت به چاپ این اطلاعیه و تصویر قطعنامه نشست هم  اندیشی و چاپ درروزنامه های استان و ارسال به ادارات و سازمان ها و گذاشتن درسایت ها و خبرگزاری ها را ضروری دانسته زیرا شورای برگزارکنندگان نشست هم اندیشی  ، استان های زاگرس نشین بوده اند ،« با آرزوی محیط زیستی بدون تخریب».

 

          با تشکر؛

                   مهین طوسانیان            

     دبیرشورای هماهنگی تشکلهای زیست محیطی لرستان


برچسب‌ها:

تاريخ : سه شنبه 15 بهمن 1392برچسب:, | 16:44 | نویسنده : بابک الوندیان ، بهارک الوندیان |

                                                         به نام هستی بخش مهربان 

                                                                       

 تاریخ : 12/11/92

شورای هماهنگی تشکلهای زیست محیطی استان لرستان 

 

 

 جناب آقای مهندس هوشنگ بازوند استاندارمحترم استان لرستان

با سلام و احترام ؛

 

صورتجلسه و اعلام مصوبات نشست هم اندیشی  انجمن هاو فعالان زیست محیطی استان لرستان که درمحل اداره جهاد کشاورزی شهرستان بروجرد مورخ 7/11/92 برگزار گردید ، به شرح ذیل است .

جلسه رأس ساعت 2بعدازظهر با تلاوت چند آیه آسمانی ازقرآن کریم آغاز گردید . در این نشست که باحضور جناب آقای دکتر محمدرضا معظمی گودرزی رئیس شورای اسلامی شهربروجرد ،دکترمحسن روحی بخشان عضو هیأت رئیسه شورای شهر بروجرد، جناب آقای مهندس رضا امینی مدیرجهاد کشاورزی شهرستان بروجرد و جناب مهندس امیرساکت مدیرمحیط زیست بروجرد و اعضا و نمایند گان تشکلهای مردم نهاد استان و چندتن ازفعالان محیط زیست با تعامل و همفکری و پرسش و پاسخ مصوبات زیررا تأیید و نسبت به اجرایی شدن بند های آن تشکیل کارگروهی متشکل از سازمانهای غیردولتی و دولتی و جوامع محلی درجهت حفظ و احیای پیشبرد اهداف زیست محیطی دردستور کار قراردادند.

1- تقاضای حفظ بیشه دالان بروجرد و احیای مناطق تخریب شده تالاب به عنوان یک میراث طبیعی و ملی

2-تشکیل کارگروه متشکل از سارمان های غیردولتی و دولتی درجهت حفظ و احیای محیط زیست شهری ومنابع  طبیعی   

3- برخورد با افراد متجاوز به اراضی ملی خصوصا بیشه دالان و معرفی به مراجع قضایی و آزاد سازی اراضی تصرف شده  جهت احیاء و تأسیس پاسگاه حفاظتی

4- حفظ و احیاء جنگلها و پیشگیری جدی از زوال بلوط و قطع بی رویه درختان

5- حفظ و احیاء باغات چند صد ساله شهرستان بروجرد

6- نهادینه کردن فرهنگ دفاع ازمحیط زیست درجامعه ازطریق رسانه ها، کارگاههای آموزشی و جلب همکاری صداو سیما ی استان

7- جلو گیری از انباشت زباله های ساختمانی و صنعتی درحاشیه رودخانه ها و محلهای تعریف نشده .

8- جلوگیری از استفاده غیراصولی آب های زیر زمینی و سطحی دراستان ( با توجه به کم بارانی ) قاطعیت قانونی بیشتری را می طلبد و ضرورت کنترل چاه های کشاورزی توسط فرمانداریها و بخشداریها و دهیاران.

9- وضعیت نگران کننده صید وشکار و انقراض گونه های جانوری و آبزیان ،( سمندر و ماهی کور)

10--با هماهنگی و اتفاق نظر نمایندگان انجمن های زیست محیطی استان و حضور مدیران محترم حاضردرجلسه، سرکارخانم مهین طوسانیان مجدداً  با عنوان دبیرشورای هماهنگی تشکلهای استان به مدت 2 سال انتخاب گردید و صورتجلسه جهت معرفی نامبرده به سازمانها و ادارات ارسال می گردد

11- در نشست مذکور مقرر گردید که هر دو سال یک بار جلسه ای با حضور نمایندگان انجمن ها تشکیل و نماینده ای از تشکلها  به عنوان دبیرشورا معرفی گردد.

 

درپایان با تشکر از جناب آقای مهندس نصیری مدیرانجمن پیشگامان سبزبروجرد و آرزوی محیط زیستی بدون تخریب.

 

گیرندگان رونوشت:

-جناب آقای دکتر درویش مدیرکل محترم دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست جهت استحضار

- معاونت محترم سیاسی امنیتی لرستان

-مدیرکل محترم دفتراموراجتماعی استانداری لرستان

-مدیرکل محترم منابع طبیعی استان

- مدیرکل محترم حفاظت محیط زیست لرستان

- مدیران محترم خبرگزاریهای ایسنا، فارس، روزنامه سیمره و صدای ملت

-مدیران عامل محترم سازمانهای مردم نهاد زیست محیطی استان جهت استحضار و همکاری لازم.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

آدرس شورای هماهنگی : خرم آباد سبزه میدان جنب پاساژمستوفی نرسیده به چهارراه بانک کوچه شهیده کاکاوند تلفن2223997


برچسب‌ها:

تاريخ : سه شنبه 15 بهمن 1392برچسب:, | 16:26 | نویسنده : بابک الوندیان ، بهارک الوندیان |

فارس گزارش می‌دهد

مرگ تدریجی یک اقلیم / زخم بی‌تدبیری بر پیکره سرزمین بلوط

بلوط درمان دردهاست، اما امروز خود به درد بی‌تدبیری گرفتار شده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از خرم‌آباد، حدود چهار سال پیش بود که خبرهایی از شیوع آفت زغالی بلوط در جنگل‌های زاگرس بر سر زبان‌ها افتاد، اما خیلی طول نکشید تا این آفت مانند خوره به جان جنگل‌های زاگرس افتاد و شیره جان درختان بلوط را بلعید تا آنجا که در حال حاضر هر روز صدها اصله درخت در این منطقه خشک می‌شوند.

نکته اینجاست که با گذشت چند سال از این موضوع هنوز هم باید به تماشای قطع هزاران اصله درخت بلوط نشست و افسوس خورد که چرا نبود مدیریت درست، یا منابع اعتباری کافی سدی شده است برای نجات جان جنگل‌های زاگرس، زیرا با اینکه مسئولان نیز تایید می‌کنند، این آفت دست کم از سال 87 در جنگل‌های زاگرس شیوع پیدا کرده، اما آزمایش‌های انجام گرفته از سوی آن‌ها در سال 89 به آنها اطمینان داد که با چه مشکل حادی روبه رو هستند.

زیستگاه بلوط مناطقی با بارندگی 350 تا 750 میلی‌متر است

مناسب‌ترین زیستگاه بلوط مناطقی با بارندگی 350 تا 750 میلی‌متر بوده که در آن بیشترین گسترش را دارد.

در ایران بلوط مهمترین و فراوان‌ترین گونه‌ درختی موجود در غرب کشور، به ویژه در منطقه زاگرس محسوب می‌شود.

سلسه جبال زاگرس، وسیع‌ترین و اصلی‌ترین رویشگاه گونه‌های مختلف بلوط در ایران بوده و به همین دلیل این منطقه از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار است.

درخت بلوط یا درخت مازو که عمری طولانی حدود 500 سال (گاهی حتی تا 2000 سال دارد) در ایران بیشتر در دامنه رشته کوه زاگرس وجود دارد.

استان‌های لرستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، چهار محال و بختیاری و ایلام دارای جنگل‌هایی از بلوط هستند که در نوع خود از بی‌نظیرترین جنگل‌های جهان هستند.

میوه بلوط از قدیم‌الایام مورد مصرف بوده و از آن به عنوان غذا استفاده می‌کرده‌اند، به گونه‌ای که با گندم مخلوط و از آن نان تهیه کرده بودند.

بلوط درمان دردها امروز خود درمان ندارد

از مهمترین خواص بلوط رفع بواسیر، رفع اسهال ساده و اسهال خونی، رفع درد معده و گاز معده، برای رفع کم خونی موثر است، نرمی استخوان را درمان و برای تقویت عمومی بدن موثر است.

در ادامه رئیس هیئت مدیره انجمن زیست محیطی بلوط لرستان با بیان این مطلب که منابع جنگلی دنیا به عنوان ارزشمندترین منبع موجود در سیاره زمین از زمان پیدایش این کره خاکی دست‌خوش تحولات زیستی فراوانی بوده است، گفت: متأسفانه در قرن اخیر با توجه به افزایش نرخ جمعیت و رشد تقاضا برای استفاده از منابع طبیعی در جوامع مختلف بشری، جنگل‌های دنیا در معرض هجوم و تخریب قرار گرفته است.

بابک الوندیان اضافه کرد: به علت فقر فرهنگی و عدم آموزش‌های فراگیر در جوامع مختلف، بخش زیادی از مردم با دیدگاه ساده‌انگارانه به منابع جنگلی نگریسته و درختان را به عنوان یک منبع اقتصادی می‌دانند.

وی ادامه داد: این طرز تفکر اشتباه موجب آن شده که بسیاری از جنگل‌های با ارزش و حیاتی موجود در کشورها، با روش‌های غیرقانونی و غیرتخصصی مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

رویشگاه جنگل‌های زاگرس با مساحتی بالغ بر 5 میلیون هکتار است

این کارشناس منابع طبیعی گفت: جنگل به عنوان یک اکوسیستم پویا و پیچیده، از یک ساختار متنوع تشکیل شده که در این سیستم، میکرو ارگانیسم‌های موجود در خاک با اشکوب‌های گیاهی و درختچه‌ای در کنار درختان مختلف در سطح جنگل، تشکیل یک زیستگاه مناسب برای حیات وحش و موجودات زنده را می‌دهد.

مدیرعامل شرکت تخصصی منابع طبیعی خُرمان بهار زاگرس با اشاره به پراکنش جنگل‌ها و مراتع ایران، گفت: نواحی رویشی کشور ایران به دو ناحیه مهم جنگل‌های شمال یا هیرکانی و جنگل‌های خارج از شمال که شامل چهار ناحیه رویشی زاگرس، ارسبارانی، ایران وتورانی و جنگل‌های خلیج فارسی و دریای عمانی تقسیم می‌شود.

الوندیان افزود: رویشگاه جنگل‌های زاگرس با مساحتی بالغ بر حدود 5 میلیون هکتار از منطقه پیرانشهر به سردشت در استان آذربایجان غربی شروع و به شهرستان فیروزآباد استان فارس ختم می‌شود.

گونه‌های درختی و درخت‌چه‌ای در میان درختان بلوط

وی گفت: در جنگل‌های زاگرس گونه‌های درختی و درخت‌چه‌ای مثل کیکم، بادام معمولی، بادام کوهی (ارژن)، بخورک، زرشک، محلب، راناس (برالیک)، ارغوان، تا، شفت، تایله، آلبالوی وحشی، زالزالک، ولیک، خشک، تراونه، خِشک، سنجد، انجیر، زبان گنجشک، گردو، ُارس، پلاخور، مورد، توت، زیتون، موخور، کیش، خنجوک، بنه، چنار، پده، سیاه تلو، جغجغه، انار وحشی، خج، انچوچک، امرود سماق، زردبید، سپستان، دیوآلبالو، گزانگبین، چغاله (تنگرس)، اوجا، مو، یوول، دارماز، بلوط (برودار) و بلوط ایرانی یا بلوط غرب یافت می‌شود.

این فعال محیط زیست لرستانی تصریح کرد: با توجه به تعداد و تنوع گونه‌های درخت بلوط در این ناحیه رویشی، بدین ترتیب گونه غالب جنگل‌های زاگرس از درخت بلوط تشکیل شده است.

رئیس هیئت مدیره انجمن زیست محیطی بلوط لرستان گفت: در جنگل های غرب کشور سه گونه مهم بلوط ( Quercus persica – Q . Brantii ) ( Q infectoria ) ( Q . libani ) مشاهده می‌شود که جامعه بلوط ایرانی را تشکیل می‌دهد.

الوندیان بیان داشت: متأسفانه طی سالیان گذشته آفات و بیماری‌هایی گریبان‌گیر درختان بلوط زاگرس شده که از مهم‌ترین این عوامل می‌توان به عامل بیماری قارچ زغالی بلوط (Biscogniauxia mediterranea) اشاره کرد که منجر به زوال بلوط Oak Decline می‌شود.

قارچ زغالی گریبان‌گیر درختان بلوط لرستان شده است

وی خاطرنشان کرد: عامل قارچ زغالی بلوط در شرایط طبیعی به درختان ضعیف و درختانی که تحت تأثیر تنش‌های زیستی و تنش‌های آب و هوایی قرار گرفته حمله کرده و اسپور قارچ با گسترش در زیر پوست تنه، درخت را آلوده می‌کند و پس از افزایش میزان آلودگی، در سطح شاخه‌ها وتنه درختان تولید اسپور تیپیک زغالی نموده و شبکه آوندی و پوست و چوب را کلونیزه می‌کند.

300 هزار هکتار از درختان بلوط لرستان در معرض نابودی

این کارشناس منابع طبیعی اظهار داشت: بر اساس گزارش تهیه نقشه پوشش گیاهی کشور که توسط دفتر مهندسی و مطالعات سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در سال 1383 تهیه شده، سطح جنگل‌های استان لرستان، یک میلیون و 226 هزار و 434 هکتار و سطح مراتع استان 883 هزار و 504 هکتار برآورد شده که از این میزان مساحتی در حدود 300 هزار هکتار از سطح جنگل‌های استان دچار آلودگی پدیده زوال و خشکیدگی درختان بلوط شده است.

رئیس هیئت مدیره انجمن بلوط لرستان گفت: با توجه به عوامل متعدد تخریب جنگل‌های زاگرس و افزایش دامنه این بیماری در عرصه‌های منابع طبیعی، به پژوهشگران موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع پیشنهاد می‌شود که راهکارهایی مثل تولید و تکثیر پایه‌های مقاوم به آفات و بیماری‌ها و تولید نهال‌های مقاوم به شرایط محیطی را جهت کاشت و جایگزینی در عرصه‌های تخریب شده، در دستور کار قرار دهند.

مسئولان کشوری توجه به زوال درختان بلوط داشته باشند

وی با انتقاد از عدم توجه کافی مسئولان کشور نسبت به موضوع تخریب جنگل‌های زاگرس، افزود: جهت بررسی و درمان قطعی این بیماری باید اعتبارات پژوهشی و برنامه‌های حفاظتی بیشتری به این مسئله اختصاص یافته تا از روند افزایشی نابودی منابع طبیعی استان‌های زاگرس کاسته شود.

لرستان استان دوم کشور در بحث زوال درختان بلوط است

در ادامه مدیرکل منابع طبیعی لرستان گفت: بیماری خشکیدگی درختان بلوط متاسفانه آفتی برای این درختان شده که هیچ‌گونه راه‌علاجی ندارد.

مهرداد بهاروند اظهار داشت: تاکنون 300 هزار هکتار از اراضی جنگلی لرستان به بیماری خشکیدگی دچار شده‌اند.

وی افزود: استان لرستان بعد از استان ایلام در بحث خشکیدگی درختان بلوط مقام دوم کشور را دارد.

مدیرکل منابع طبیعی لرستان گفت: در رابطه با خشکیدگی درختان بلوط هنوز هیچ‌گونه راهکار علمی پیاده نشده است.

2تا 3 میلیون اصله بلوط در حال تولید و توزیع در سطح لرستان است

بهاروند یادآور شد: نهادهای بالا در این زمینه سه مرحله بهداشتی، خارج کردن درختان آلوده، هرس درختان بلوط و تولید و توزیع نهال‌های بلوط با گونه‌های مقاوم از برنامه‌های این اداره است.

این مسئول خاطرنشان کرد: 2 تا 3 میلیون اصله بلوط در حال تولید و توزیع در سطح لرستان است.


برچسب‌ها:

تاريخ : چهار شنبه 9 بهمن 1392برچسب:, | 17:35 | نویسنده : بابک الوندیان ، بهارک الوندیان |

 

 

 

بروجرد  ؛ میزبان تشکل های زیست محیطی  استان لرستان 

      

 

 

 

نشست تشکل های زیست محیطی استان لرستان با حضور  مدیران و اعضای انجمن های شهرستان های خرم آباد ، دورود ، بروجرد ، ازنا ، الیگودرز ، کوهدشت ، نورآباد و الشتر ، در محل اداره جهاد کشاورزی بروجرد برگزار شد.

در این جلسه سرکار خانم مهین طوسانیان برای مدت 2 سال دیگر بعنوان دبیر شورای هماهنگی تشکل های زیست محیطی لرستان انتخاب گردید .

در گزارشات بعدی ، مصوبات این نشست  را به استحضار خوانندگان عزیز خواهیم رساند .      

 

 


برچسب‌ها:

تاريخ : سه شنبه 8 بهمن 1392برچسب:, | 23:4 | نویسنده : بابک الوندیان ، بهارک الوندیان |

در گفت‌وگو با فارس مطرح شد

اعتراض تشکل‌های زیست‌محیطی به شیوه مدیریت محیط زیست لرستان 

 

 

دبیر شورای هماهنگی تشکل‌های زیست محیطی استان لرستان گفت: تشکل‌های زیست‌محیطی به شیوه مدیریت محیط زیست لرستان اعتراض کردند. 

 

 

مهین طوسانیان امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در خرم‌آباد با تشریح وضعیت شکننده محیط زیست استان و پیامدهای آن بر محیط زیست انسانی و طبیعی گفت: متأسفانه طبق گزارش‌ها و اطلاعات ارسال شده از سوی همیاران محیط زیست هر روز شاهد نابودی و شکار گونه‌های ارزشمند جانوری در سطح استان هستیم که این مسئله در کنار آلاینده‌های محیط زیست و پسماندهای رها شده در محیط‌های طبیعی موجب بروز چالش‌های زیست محیطی در زیستگاه‌های حیات وحش استان شده است.

وی اضافه کرد: سازمان‌های مردم نهاد زیست محیطی استان به عنوان یک تشکیلات غیر دولتی همواره با احساس مسئولیت در قبال شرایط محیط زیست، در جهت تغییر نگرش مردم و مسئولان به این مقوله گام بر می‌دارند.

وی ادامه داد: انجمن‌های زیست محیطی استان بنابر رسالت خویش با رصد عملکرد اداره محیط زیست و سایر دستگاه‌های دولتی، نقش نظارتی خود را ایفا کرده و در راستای آموزش به اقشار مختلف مردم برنامه‌های متنوعی را برگزار می‌کنند.

طوسانیان گفت: اعضای انجمن‌های زیست محیطی استان با استفاده از قابلیت‌های موجود در ساختار تشکیلاتی خود، در مواقع اضطراری مثل آتش‌سوزی‌های رخ داده در جنگل‌ها و مراتع، حضور یافته و در ایام و مناسبت‌های مختلف با اعلام فراخوان عمومی جهت امر مقدس درخت‌کاری در عرصه‌های داخل و خارج از شهرها و همچنین برای پاکسازی محیط زیست از پسماندهای برجای مانده اقدام می‌کنند.

وی با انتقاد از شیوه مدیریتی حاکم بر محیط زیست استان لرستان گفت: متأسفانه با وجود همه تلاش‌های انجام گرفته از جانب انجمن‌ها، ولی تاکنون تعامل سازنده‌ای از سوی مدیریت اداره محیط زیست با تشکل‌های مردم نهاد زیست محیطی استان صورت نپذیرفته و هیچ اقدام مثبتی در جهت پاسخگویی و برطرف نمودن دغدغه‌های مطرح شده ‌همیاران محیط زیست اجرا نشده است.

دبیر شورای هماهنگی تشکل‌های زیست محیطی استان لرستان تصریح کرد: با توجه به رویکرد غیرتعاملی اداره محیط زیست نسبت به تشکل‌های زیست محیطی، بر همین اساس تمامی انجمن‌های مردم نهاد با اعتراض به نحوه عملکرد این دستگاه، تا اطلاع ثانوی از برگزاری هر گونه نشست با مدیرکل محیط زیست لرستان امتناع ورزیده و از این پس تمام مکاتبات و مسائل مربوط به این حوزه را با مهندس هوشنگ بازوند استاندار لرستان و دکتر ابتکار ریاست سازمان حفاظت محیط زیست کشور مطرح می‌کنیم.

در ادامه رئیس هیئت مدیره انجمن زیست محیطی بلوط لرستان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در خرم‌آباد گفت: تشکل‌های شهرستان‌های دورود، بروجرد، ازنا و الیگودرز با ارسال نامه‌هایی به سازمان حفاظت محیط زیست کشور، خواستار رسیدگی سریع مسئولان این سازمان به وضعیت اسفناک محیط زیست استان لرستان و منطقه حفاظت شده اشترانکوه شده‌اند.

الوندیان افزود: بدون شک وظیفه اصلی اداره محیط زیست، حراست و حفاظت از گونه‌های گیاهی و جانوری در اکوسیستم‌های موجود در استان است و در این رابطه باید جلوی واقعه را پیش از وقوع آن گرفت، نه اینکه همه چیز را به دست تقدیر و سرنوشت سپرد.

رئیس هیئت مدیره انجمن بلوط لرستان با تقدیر و تشکر از هم‌صدایی و یکپارچگی تشکل‌های استان در مباحث مختلف محیط زیست گفت: در اعتراض به وضعیت به وجود آمده، اعضای این انجمن نیز در هیچ نشستی با اداره‌کل محیط زیست لرستان حضور پیدا نمی‌کنند.


برچسب‌ها:

تاريخ : سه شنبه 1 بهمن 1392برچسب:, | 15:40 | نویسنده : بابک الوندیان ، بهارک الوندیان |

.: Weblog Themes By SlideTheme :.