تصویر برداری از یک پلنگ ایرانی در ارتفاعات تهران 

 

 (پنجشنبه  25/2/1393 ) محیط بانان شهرستان فیروزکوه در استان تهران حین گشت و کنترل از یک پلنگ ایرانی عظیم الجثه تصویربرداری نمودند.

 

 

 

 این تصویربرداری توسط رضا کرمی رئیس اداره محیط زیست فیروزکوه در ساعت ۱٫۳۰ ظهر در ارتفاعات منطقه شکار ممنوع کاوه ده و از فاصله بسیار نزدیک صورت گرفته است

 

 

یک پلنگ ایرانی عظیم الجثه در ارتفاعات منطقه شکار ممنوع کاوه ده

 

 

 

رضا کرمی در این باره گفت: حین گشت زنی در ارتفاعات ناگهان با پلنگی مواجه شدیم که بر روی یک صخره درست بالای سر ما و در فاصله ای بسیار نزدیک قرار داشت.

وی افزود: پلنگ که بسیار درشت جثه بود، لحظاتی نشست و دقیقا به تماشای ما مشغول شد که در این فاصله موفق به تهیه عکس از آن شدم و پس از دقایقی در کمال خونسردی برخواست و به پشت صخره برگشت و از دیدخارج شد.


برچسب‌ها:

تاريخ : یک شنبه 28 ارديبهشت 1393برچسب:, | 13:16 | نویسنده : بابک الوندیان ، بهارک الوندیان |

 

رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی کشور در همایش ملی ماهیان سردآبی که به میزبانی  بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی لرستان که  در خرم آباد برگزار گردید ، تعریف سازمان ملل از امنیت غذایی را تعریفی ناقص دانست و گفت: در این تعریف به مساله محیط زیست و پایداری خشکسالی ، خودکفایی، محدودیت برای کودکان کار، محدودیت برای کمپانی های بزرگ تولید کننده فست فود و نوشابه های گازدار اشاره نشده است و با این حال پژوهشکده بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی کشور  در حال ارائه تعریفی جدید از امنیت غذایی است.

محمدرضا جهان سوز بیان داشت: الگوی اسلامی-ایرانی دارای رهنمودهای خاصی در حوزه تغذیه و امنیت غذایی است و اگر این الگو به خارج از مرزهای کشور صادر شود یقینا دنیا از آن استفاده می کند.

وی خاطرنشان کرد: امروز در بسیاری از کشورهای غربی روی برند حلالی که بر روی مواد غذایی وجود دارد حساس هستند و آن را قبول دارند و استفاده می کنند.

رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی کشور در ادامه به اهتمام این سازمان در راستای اجرای طرح بسیج همگام با کشاورز اشاره کرد و گفت: در این طرح از توان مهندسین بسیجی، اساتید بسیجی و دانشجویان بسیجی در جهت ارتقاء و پایداری تولید محصولات کشاورزی در کشور استفاده می‌شود


رییس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی کشور  خاطر نشان کرد : در چند سال گذشته ناامنی های بسیاری در اطراف کشور ما وجود داشته که تأمین امنیت غذایی عامل مهمی در راستای کاهش و حذف این ناامنی ها به شمار می رود.

محمدرضا جهانسوز با بیان این مطلب که  کشور ما در منطقه خشک و نیمه خشک دنیا قرار دارد افزود: با توجه به میزان بارندگی به ویژه در سال های اخیر، استفاده درست و مطلوب از منابع آبی ضروری است.

وی با اشاره به تاثیر 15 تا 20 درصدی شرایط اقلیمی بر تولید محصول تصریح کرد: میزان تولیدات کشاورزی در سال1357 مقدار 25 میلیون تن و در حال حاضر به بیش از یک صد میلیون تن افزایش یافته است.

 

در ادامه رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان  در همایش ملی ماهیان سردآبی  گفت: با توجه به ظرفیت های بالای این استان در حوزه کشاورزی و دامپروری، 25 درصد تسهیلات بانک ها با هدایت این سازمان در حوزه کشاورزی سرمایه گذاری می شود.

 

 مهرداد غضنفری تصریح کرد: مبنای کار و فعالیت می بایست بر محور اقتصاد مقاومتی باشد ، ازاین رو اعطای تسهیلات به کشاورزان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

وی با بیان اینکه با تحقق اقتصاد مقاومتی نیازی به بیگانگان نداریم اظهار داشت: اقتصاد لرستان بر پایه کشاورزی است ولی سرمایه گذاری در این بخش خلاء جدی داشته و برای رفع این معضل باید سرمایه گذاری بخش خصوصی در فعالیت های کشاورزی استان نهادینه شود.

وی اقدامات انجام شده در بخش شیلات لرستان را مثبت ارزیابی کرد و افزود: در حال حاضر تولید ماهیان سردابی در برخی از شهرستان های لرستان با دو تا سه استان کشور برابری می کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان بر ضرورت ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی ماهیان سردابی در استان تاکید کرد و گفت: ایجاد این صنایع می تواند ارزش افزوده بالایی را در این صنعت رقم بزند.

غضنفری با بیان اینکه بدنبال این هستیم که با برنامه ریزی لرستان را به یک کارگاه کشاورزی تبدیل کنیم افزود: در جهاد کشاورزی باید از سیاسی کاری پرهیز و به اجرای وظایف محوله بپردازیم.

در ادامه این مراسم نماینده ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: تحقق اقتصاد مقاومتی موجب خیر و برکت در کشور می‌شود.

 

حجت‎الاسلام سید عیسی موسوی  در همایش ملی ماهیان سردآبی در خرم‌آباد، اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی که از سوی مقام معظم رهبری مطرح شده است، موجب خیر و برکت در جامعه می‌شود، چراکه کشور امروز نیازمند به تحقق اقتصاد مقاومتی است.

وی اضافه کرد: سازمان جهاد کشاورزی الگو ی خوبی برای مدل مدیریت جهادی است.

این مسئول با اشاره به اینکه باید از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم، عنوان داشت: سازمان جهاد کشاورزی در طرح توسعه سال گذشته رتبه برتر کشاورزی را به خود اختصاص داد.

موسوی ادامه داد: ما باید اصل ولایت فقیه را با تمام وجود بپذیریم و همواره گوش به فرمان ولی فقیه باشیم، زیرا اگر از این اصل دور شویم، آسیب‌های زیادی می‌بینیم.

نماینده ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی لرستان تأکید کرد: با توجه به اینکه دیده‌بان بزرگ ایران اسلامی  بر همه جوانب رصد کرده و با نام‌گذاری به جا و به موقع خود می‌خواهد، مردم وابسته به بیگانگان در زمینه‌های مختلف به ویژه بحث اقتصادی نباشند.

وی متذکر شد: همایش‌ها در سال‌جاری که سال فرهنگ نام‌گذاری شده است، باید به سمت گفتمان‌های دینی حرکت کند.

این مسئول ابراز داشت: برای پیشرفت هر چه بیشتر نظام باید تابع ولایت فقیه باشیم.

موسوی خاطرنشان کرد: اگر تحریم‌ها علیه ایران بیشتر شوند، باید با اقتصاد مقاومتی در برابر آن‌ها ایستادگی کنیم.

نماینده ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی لرستان تصریح کرد: نقطه اصلی دین ما تعهد،استقلال، تفکر و... برای عموم مردم است.

وی عنوان کرد: کشورهای غربی و بیگانه می‎خواهند، مردم به خاطر فقر در مقابل نظام ایستادگی کنند که مقام معظم رهبری با شعار راهبری خود مردم را آگاه و مسیر حرکت را برای آن‌ها تعیین می‌کند.

موسوی بیان داشت: سازمان جهاد کشاورزی لرستان سال گذشته در جشنواره شهید رجایی توانسته در کشور نمونه باشد که این نشان از بالا بودن ظرفیت استان لرستان است.

این مسئول گفت: طرح‌هایی که نیاز به اعتبارات بالا دارند، نمی‌توان با اعتبارات کم پیش بروند، لذا مسئولان مربوط باید به این امر توجه بیشتری کنند.

نماینده ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی لرستان اذعان داشت: بنا بر فرمایش‌های مقام معظم رهبری باید آرمان‎گرا باشیم و واقیعت‌ها را نیز در نظر داشته باشیم .

 در ادامه مسئول شورای راهبردی بسیج اقشار لرستان با بیان اینکه با وقوع انقلاب اسلامی در کشور معیارها تغییر  پیدا کرده است اظهار داشت : نقطه انحراف روشن فکرهای کشور این بود که فکر می‎کردند باید تمامی داشته‎های خود را کنار بگذاریم و به طور کامل تنها فرهنگ غرب را در کشور رواج دهیم و اوج آن در زمان پهلوی به وقوع پیوست که از نظر فرهنگی و اقتصاد از صفر تا صد به بیگانگان وابسته شدیم.

 مسئول شورای راهبردی بسیج اقشار لرستان گفت: پیشرفت کشور با فقه و عدالت اسلامی محقق می شود.

 کریم زینی وند بیان داشت: باید با بهره گیری از مبانی فقهی همچون قرآن، نهج‎البلاغه و ائمه اطهار (ع) زمینه را برای پیشرفت مبتنی بر عدالت را در کشور فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه تفکر بسیجی می تواند در هر مجموعه‎ای بن‎بست‎ها را بشکند افزود: ظرفیت‎های زیادی در استان وجود دارد که اگر با تفکر بسیجی به آنها پرداخته شود می توانند منشاء اثر و پیشرفت استان شوند.


در حاشیه این همایش  مهندس رضا سلیمانی  مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان گفت :سازمان بسیج مهندسین کشور از زمان تأسیس تاکنون  در یک سوم  از استانها  با توجه به ظرفیت  هایی که در آنها نهفته است  اقدام به برگزاری همایش های ملی – علمی – تخصصی نموده است .

وی افزود : با توجه به اینکه استان لرستان  در بحث ماهیان سردآبی  در استانهای غیر ساحلی  رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است  لذا با توجه به  این ظرفیت  ،سازمان بسیج مهندسین  کشاورزی و منابع طبیعی  سپاه حضرت ابوالفضل (ع) با همکاری  سازمان جهاد کشاورزی لرستان  اقدام به برگزاری همایش ملی ماهیان سردآبی در مرکز استان  لرستان نموده است .

لازم به ذکر است در این  همایش که با حضور محققان، اساتید دانشگاه، کارشناسان و تولیدکنندگان و نمایندگان استانهای گلستان، مازندران، کهکیلویه  و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه و لرستان برگزار شد از  هشت تولید کننده برتر ماهی تقدیر  بعمل آمد .


برچسب‌ها:

تاريخ : شنبه 20 ارديبهشت 1393برچسب:, | 1:35 | نویسنده : بابک الوندیان ، بهارک الوندیان |

 

طنین شور انگیز هم آغوشی گون و لاله واژگون

 

 

بهارک الوندیان

 

جشنواره لاله های واژگون  در دشت  دالانی قالی کوه الیگودرز  با شکوه  و جلوه خاصی  برگزار  گردید .

 در بر پایی  این جشنواره  ارگانهای  بسیاری  از جمله هلال احمر ، میراث فرهنگی  و صنایع دستی  و گردشگری ، منابع طبیعی ، امور عشایری ، فرمانداری  و شهرداری الیگودرز  و ... دخیل بودند .

 هدف از برپایی این جشنواره  شناختن  گونه کمیاب لاله واژگون  به میزبانان این دشت  بود  که خداوند  بزرگ  آن  را به سرزمین  لرستان  ارزانی  داشته است  ، علاوه بر  آن  ایجاد فرهنگسازی  برای حفظ  و نگهداری  و جلوگیری از  انقراض این گونه  ، از دیگر اهداف  برگزاری این  جشنواره بود .

مردم دراقصی نقاط  کشور  و حتی  خارج از مرزهای  میهنمان  با شور و شوق فراوانی  در این  جشنواره حضور داشتند .

دستگاه های متولی  با برافراشتن سیاه چادر ها و پختن آش محلی و توزیع دوغ برفی به همراه  سبزی کوهی و نان ساجی  میان بازدیدکنندگان  جلوه خاصی به این مراسم  بخشیدند .

 اما در  این میان  حضور  انجمن های  زیست محیطی  بسیار پررنگ  بود چرا  که  از روزها  قبل  و از صبح علی الطلوع  در جهت  پاکسازی  منطقه و توزیع  بروشور ها و نشست های  دوستانه در میان  اقشار  مختلف  مردم  در خصوص  حفظ و ارتقا ء فرهنگ زیست محیطی   تلاش نمودند .

 دشت قالی کوه الیگودرز  که به حق  همچون  فرشی  پوشیده از  گل های  رنگارنگ ، گیاهان دارویی و صنعتی و گون های  زیبا  که گاهأ لاله های واژگون  ( گل اشک )  با شرم خاصی به آغوش این گون ها  پناه برده بودند  تا از گزند آسیب ها در امان بمانند .،بسان  نقشه  فرش  دستباف پر آب و  رنگی  که به دستان  دخترکی  بختیاری  در حال  گره  زدن بود   با خنکای  نسیم بیابان همراهی  می کرد  و موجی  از مخمل های  خیالی  را در اذهان  تداعی می نمود .

 فون و فلور  متنوع  در  مناطق  مختلف  استان و وجود ظرفیت های  طبیعی  بی شمار ی که در دیار  لرستان  وجود دارد ، زمینه  مناسبی را  جهت  سرمایه گذاری  و  ارتقا ء صنعت  توریسم  و اکوتوریسم  ایجاد نموده  که می طلبد  با برنامه ریزی  و بهره گیری  صحیح  از این پتانسیل ها  در جهت  رونق  اقتصادی  و معرفی  ظرفیت های بالقوه  استانمان به  سرمایه گذاران  داخلی و خارجی  اقدام نمود . 


برچسب‌ها:

تاريخ : شنبه 20 ارديبهشت 1393برچسب:, | 1:29 | نویسنده : بابک الوندیان ، بهارک الوندیان |

 

 

استاندار لرستان : 

 

تشکل های زیست محیطی جلوی کار مدیران بی برنامه را بگیرند 

 

 

 

 

 

 به گزارش خبرنگار فارس در خرم آباد، ظهر امروز نشست تشکل های زیست محیطی استان با استاندار لرستان برگزار شد. در این جلسه مهندس بازوند با تبریک روز معلم و روز کارگر گفت : امسال از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری شده که اگر از این شعار فقط مقوله فرهنگ را اشاعه بدهیم کار بسیار بزرگی انجام شده است. استاندار لرستان با اشاره به مشکلات زیاد استان و ضرورت وجود زبان مشترک بین تشکل ها و دولت جهت گفتگو و پیشبرد اهداف گفت : اشک من زمانی درمی آید که هشت سال رتبه اول بیکاری در کشور را داریم و شاخص های درآمدی 85 درصد مردم لرستان، 48 درصد میانگین کشور است که این مسئله سه برابر رنج کشوری بوده و ماحصل آن اعتیادی است که سالانه توسط تزریق مواد مخدر و خودکشی عاید استان می شود. وی تصریح کرد : من فردی برآمده از میان تشکل های مردم نهاد بوده ام و همین علاقه من موجب شد تا مؤسس و عضو هیأت مدیره انجمن پل های تاریخی کشور بشوم چرا که پل های تاریخی هویت نیاکان ما هستند که می بایست این آثار ارزشمند حفظ شود. مهندس بازوند افزود : هم اکنون نیز بنده عضو انجمن راه های ایران هستم و ذکر این نکته حائز اهمیت است که روزی از راه ها به عنوان مار توسعه یاد می شد ولی امروز به عنوان مار مرگ از آن نام برده می شود. استاندار لرستان با اشاره به نقش NGO ها گفت : سازمان های مردم نهاد برای توسعه، دولت را یاری می کنند وگرنه چه دلیلی دارد که بدون چشم داشت به دنبال این کار بیایند و برای این مسئله وقت بگذارند. مهندس بازوند خاطرنشان کرد : این موضوع نشأت گرفته از عشقی است که ناشی از میل به توسعه می باشد و این دغدغه در مباحث زیست محیطی که یکی از اولویت های مهم دکتر روحانی بوده به خوبی دیده می شود. وی بیان داشت : یکی از پارامترهای قوی در بحث هدفمند کردن یارانه ها، پرداختن به مباحث زیست محیطی است که می تواند منشأ اثر باشد. استاندار لرستان گفت : در زمان خدمتم در استان مرکزی، طرح کاهش آلودگی هوای اراک را طراحی و به رشته تحریر درآوردم، اگر امروز وضعیت اراک را ببینید نگران کننده است چرا که این نشان دهنده توسعه ناپایدار است. مهندس بازوند افزود : به عنوان مثال توسعه صنعتی صورت گرفته باشد ولی به توسعه شهری پرداخته نشود ماحصلش پیدایش یک روستای بزرگ است که یکی از عوامل این توسعه ناپایدار، بدون مطالعه کار کردن است. استاندار لرستان خطاب به تشکل های زیست محیطی استان لرستان گفت : هر مدیری که بدون برنامه کار کرد، تشکل های زیست محیطی جلوی کارش را بگیرند چراکه توسعه نیافتگی ماحصل بی برنامگی است. مهندس بازوند تصریح کرد : مقام معظم رهبری در فرمایشاتشان بر ضرورت فرصت سازی تأکید کرده اند پس در مقوله توسعه فرصت سوزی اسراف بوده و حق الناس است. در ادامه دکتر حمیدرضا کاویانی مدیرعامل انجمن برگ سبز دورود درخصوص شرایط منطقه حفاظت شده اشترانکوه و وضعیت محیط زیست شهر دورود گفت : محیط زیست لرستان نسبت به محیط زیست ایران چالش های اساسی تری دارد مخصوصاً در مناطق حفاظت شده استان ما که باید گفت مناطق به اصطلاح حفاظت شده، چراکه مدیریت مطلوبی در مناطق حفاظت شده صورت نمی گیرد و بعضی از پاسگاه ها در این مناطق تعطیل شده که براساس مستندات موجود هرکسی هرکاری که دلش بخواهد در مناطق حفاظت شده انجام می دهد. وی افزود : در بسیاری از مناطق جنگلی در روز روشن جنگل های بلوط چندهزار سال را می برند و آن را تبدیل به باغ میوه می کنند و اسم آن را طرح طوبی می گذارند. مدیرعامل انجمن برگ سبز دورود تصریح کرد : در هر بخشی که به واقعیت ها می پردازیم جزاینکه حیات خودمان را از بین برده ایم چیزی نبوده بطور مثال در بحث دریاچه گهر در برخی از رسانه ها به توسعه گردشگری اشاره شده که باتوجه به عملکرد استانداران پیشین استان، برنامه ای جز ورود لودر و بولدوزر به این منطقه چیزی دیده نشده است. دکتر کاویانی خاطرنشان کرد : به عنوان یک فرد دانشگاهی که قریب به ده سال در حوزه اکوتوریسم پژوهش کرده ام به صراحت می گویم بدون اینکه در منطقه جاده احداث کنیم می توانیم به راحتی در منطقه سرمایه گذاری نموده و جلب توریست کنیم و شرایط زیست محیطی را هم لحاظ نماییم. وی با اشاره به شرایط محیط زیست شهر دورود گفت : امروز شهر دورود در بین شهرهای زیر 200 هزار نفر به عنوان رتبه اول آلاینده ها در کشور محسوب می شود، در سال 83 برطبق آماری که شبکه بهداشت به ما ارائه کرد بیش از 200 نفر براثر تماس با آزبست فوت کرده اند که هیچ کس پاسخگوی این موضوع نبوده و بعد از عید هم تعداد 3 نفر بر اثر تبعات آزبست جان خود را از دست داده اند. مدیرعامل انجمن برگ سبز دورود اضهار داشت : عملکرد مدیریت محیط زیست در حوزه محیط زیست شهر دورود قابل قبول نبوده و از آقای استاندار تقاضا می کنیم نسبت به این مسئله با حساسیت بیشتری برخورد نماید. در ادامه این نشست شاهین احمدی سخنگوی انجمن فرهنگی دانش آموختگان درخصوص مطالبات سمن های استان گفت : باور کردن اصل NGOها و رسالت سمن ها و نفع آنها برای مملکت به عنوان حلقه مفقوده بین دولت و مردم برای توسعه برکسی پوشیده نیست و حضور امروز تشکل های زیست محیطی و برگزاری این جلسه برای تعامل و همفکری هرچه بیشتر میان سازمان های مردم نهاد و مسئولان استان است. وی افزود : یکی از مطالبات سمن های استان فقدان مکان مناسبی جهت برگزاری جلسات و همایش ها می باشد که امید است با حمایت مهندس بازوند استاندار محترم لرستان این موضوع پیگیری شود. در ادامه این نشست صمیمی رئیس هیأت مدیره انجمن زیست محیطی بلوط لرستان درخصوص وضعیت محیط زیست استان گفت : استان لرستان با دارا بودن یک میلیون و 200 هزار هکتار جنگل و 800 هزار هکتار مرتع جایگاه سوم کشور را به خود اختصاص داده و تنوع زیستی منحصر به فرد در بحث فون و فلور موجب اهمیت دوچندان مناطق حفاظت شده استان گردیده که می طلبد با برنامه ریزی صحیح و حفاظت مناسب از این سرمایه های الهی درجهت توسعه پایدار حرکت نمود. بابک الوندیان افزود : بطور مثال گونه سمندر لرستانی یک گونه با ارزش و منحصر به فرد می باشد که در بعضی از زیستگاه های استان یافت می شود ولی متأسفانه هر روز شاهد قاچاق این جانور دوزیست به استان های کشور و به خصوص شهر تهران هستیم که شاهد این مدعا انتشار گزارشات تکان دهنده از قاچاق این گونه به خارج از کشور در رسانه ها و خبرگزاری ها بوده است. وی تصریح کرد : مسئله زوال بلوط که یک معزل جهانی بوده چند سالی است که در کنار عوامل متعدد تخریب جنگل های بلوط، گریبان گیر منابع طبیعی استان شده و تاکنون هیچگونه راه درمانی برای عامل این بیماری یافت نشده است. رئیس هیئت مدیره انجمن زیست محیطی بلوط لرستان گفت : با توجه به بارندگی های سال گذشته، امسال آثار امیدبخشی از تجدید حیات جنگل های لرستان دیده شد که متأسفانه با عدم هماهنگی بین دستگاه های متولی استان در آستانه فصل بهار و زمان رویش طبیعت، فصل کوچ عشایر زودتر از موعد زمانی آغاز شد که این مسئله با ورود چندین میلیون واحد دامی به سطح عرصه های جنگلی استان، بارقه های امید به رویش جست های درختان و تجدید حیات جنگل های بلوط را به یأس تبدیل نمود. در ادامه این جلسه خانم طوسانیان دبیر شواری هماهنگی تشکل های زیست محیطی استان و آقایان مرادی، آزادبخت، اسدی، یاراحمدی، کوشکی و پوریافر به نمایندگی از سایر تشکل های زیست محیطی پیرامون مسائل محیط زیست استان مطالبی را بیان نمودند.


برچسب‌ها:

تاريخ : پنج شنبه 11 ارديبهشت 1393برچسب:, | 22:26 | نویسنده : بابک الوندیان ، بهارک الوندیان |

.: Weblog Themes By SlideTheme :.